E E N    L I T E R A I R    J A Z Z P R O G R A M M A
BOB RIGTER

SPEELT MET ZIJN KWARTET

EN LEEST UIT EIGEN WERK

                                              foto loek zuyderduin

Bob Rigter is een bekend jazzmusicus en auteur. In 1956 speelde hij al in het Kurhaus met Don Byas. In 1973 speelde hij bij het laatste concert van Ben Webster een stuk op diens instrument. In 1987 maakte hij de LP Touching You. In 1992 gaf hij een concert met Scott Hamilton. In 1995 verscheen zijn roman Jazz in de Oostzee. In 1996 verscheen de CD Vijf op de Schaal van Rigter - Live in Sesjun. Rigters nieuwe roman Langarm, verschenen in 1999, is genomineerd voor de ECI-prijs voor schrijvers van nu 2001. In 2001 verschijnt de CD The Bob Rigter Quartet - LOVE YOU MADLY.
Het Amerikaanse blad Cadence schreef over zijn muziek: “Rigter’s tenor has a dark, lusty sound, recalling the tone of Dexter Gordon.
He also takes his time with a ballad, suggesting Gordon’s habit of privileging tone over line.[…] His knack for simple melodic detail is admirable.”

Over zijn roman Jazz in de Oostzee

De Volkskrant: “Die combinatie van anarchie, wereldwijsheid en vormvastheid ... en als beloning krijg je een heuse ontknoping ... Goed geblazen, yeah man, preach me the blues. This sure ain’t no novel for no squares, man.” 

Het Parool: “De beschrijvingen van jazzconcerten zijn authentiek ... Mooie passages zijn dat ... En dan die rampzalige nachtelijke taferelen die in het jazzleven onvermijdelijk lijken te zijn... Echt een boek voor jazzcats.”

Jazz Nu: “Een ontzettend lekker boek. Ik heb het tenminste in één ruk uitgelezen. Het swingt, er zit vaart en afwisseling in ... avontuurlijk, humoristisch, interessant en welja - romantisch...”

In Bob Rigters literaire jazzprogramma, speelt hij met zijn kwartet ( Han v.d. Rhee piano, Simon Planting/Hanz de Waard contrabas, Rob Engels slagwerk en Bob zelf op tenorsax) muziek van o.a. Dexter Gordon en Ben Webster.
   
     Tussen de muziek door, vertelt Rigter over zijn ervaringen als muzikant en leest hij passages uit Jazz in de Oostzee over Dexter Gordon en Ben Webster, en over een ‘rampzalig nachtelijk tafereel’ met muzikanten uit het Haagse. Desgewenst leest hij ook passages uit zijn genomineerde roman Langarm. Hij brengt wat boeken mee, en is gaarne bereid die ter plaatse te signeren.

Boekingen:        Bob Rigter, Westeinde 1, 2201 HA Noordwijk
                        Tel.: 071 3614082
                       
E-mail: info@bobrigter.com .                                                                           home