BOB RIGTER KWARTET

Bob Rigter                 - tenorsaxofoon
Han van der Rhee     - piano, Fender Rhodes
Eric Heijnsdijk          - contrabas
Rob Engels               - slagwerk

Het Bob Rigter Kwartet speelt melodische jazz, waarnaar het ook voor een breed publiek aangenaam luisteren is. Daarbij swingt het kwartet dat het een lieve lust is, en het spelplezier straalt eraf. 

Het repertoire bestaat uit mooie, met zorg gekozen jazz standards, ballads en bossa nova’s, gespeeld op een aangenaam geluidsniveau. Het kwartet heeft zijn sporen verdiend in binnen- en buitenland en was in een aantal live radio-uitzendingen te beluisteren.
 

De ervaring heeft geleerd dat de muziek van het Bob Rigter Kwartet niet verveelt, ook als het kwartet wekelijks in dezelfde club speelt.
Met veel plezier verzorgt het Bob Rigter Kwartet ook de muzikale achtergrond van recepties, exposities en feesten van klasse.  

Bob Rigter is een melodisch blazer en een balladsvertolker bij uitstek. Hij trad op met grote Amerikanen als Don Byas, Nelson Williams, Ben Webster, Scott Hamilton en Philip Harper. Het Amerikaanse blad Cadence schreef over hem: ‘Rigter’s tenor has a dark, lusty sound, recalling the tone of Dexter Gordon. He also takes his time with a ballad, suggesting Gordon’s habit of privileging tone over line… His knack for simple melodic detail is admirable.'  In 2007 was Bob nog gastsolist in Antibes.

Han van der Rhee, ooit begonnen als begeleider van Freek de Jonge, is al jaren de vaste pianist in kwartet- en kwintet combinaties met Bob Rigter. Zijn pianospel heeft een eigen karakter, maar vertoont invloeden van Oscar Peterson en Bill Evans.

Eric Heijnsdijk studeerde contrabas aan het Koninklijk Conservatorium. Door zijn swing, zijn fraaie toonvorming en zijn gedegen harmonische kennis speelde hij al gauw met vele groten samen.

Rob Engels, al vijfentwintig jaar de vaste drummer in combinaties met Bob Rigter, speelde ook met musici als Ruud Brink, Cees Slinger, Ferdinand Povel, James Long, Frits Landesbergen en Scott Hamilton. Hij is de broer van de fameuze John Engels, en beschikt duidelijk over hetzelfde genetische materiaal.

 

Het Bob Rigter Kwartet beschikt indien nodig over een eigen keyboard, Fender Rhodes piano en geluidsinstallatie. 

Verdere informatie en/of boekingen: tel.: 071 – 3614082 / mobiel: 06 22 48 43 61  

E-mail: info@bobrigter.com   

                                                                                                                                               home