BOB RIGTER KWARTET

 tenorsaxofoon -  piano - contrabas - slagwerk

Het kwartet van tenorsaxofonist BOB RIGTER kan bogen op een jarenlange ervaring, ook buiten onze landsgrenzen. De musici waren zowel in deze kwartetbezetting alsook in andere combinaties vele malen in live radio-uitzendingen te beluisteren.  

Het kwartet speelt een uitgelezen repertoire van welluidende, melodische jazz, easy-listening muziek, prachtige ballads en sfeervolle bossa nova’s. Het geeft niet alleen jazzconcerten in kleine clubjes en op grote podia, maar kan evenzeer stijl en sfeer verlenen aan een feest van klasse, de opening van een bedrijf, congres of tentoonstelling, een gedistingeerde receptie, een verfijnd diner-dansant, en, in een intieme entourage, een glas cognac when lights are low.  

De presentatie is gedistingeerd. Bij diners, recepties, e.d. blijft het geluidsniveau altijd zodanig, dat het een rustig gesprek niet hindert. Als er een dansje wordt gemaakt, swingt het kwartet dat het een lieve lust is, en het spelplezier straalt eraf. Men verwachte echter geen polonaise, of pop-repertoire. Ook geen covers, music of the sixties, middle of the road, etc. 

 De ervaring heeft geleerd dat de muziek van het Bob Rigter Kwartet niet verveelt, ook als het kwartet wekelijks in dezelfde club speelt.  

Saxofonist BOB RIGTER (1934), ballads-vertolker bij uitstek, is al vele jaren een bekende naam door zijn jazzconcerten in binnen- en buitenland. Afhankelijk van de gelegenheid en de gespeelde stukken, manifesteert hij zich als een fluwelen lyricus dan wel als een tenorist die stevig swingend weet uit te pakken. 
In 1973 blies Rigter een stuk op Ben Websters saxofoon, bij diens laatste concert. Rigters LP ‘Touching You’ (1987) kreeg alom goede kritieken. Het Amerikaanse blad Cadence vergeleek zijn toonvoering en speeltrant met die van Dexter Gordon. In 1992 gaf Bob Rigter een geslaagd concert met de Amerikaanse grootmeester Scott Hamilton. In 1996 speelde het kwartet, uitgebreid met Rigters zoon Simon een live concert voor de TROS, dat daarna op een cd werd uitgebracht (Vijf op de Schaal van Rigter – Live in Sesjun). In 2001 verscheen de cd: 'The Bob Rigter Quartet - LOVE YOU MADLY'.
Bob Rigter schreef twee romans, Jazz in de Oostzee en Langarm, waarmee hij werd genomineerd voor de ECI-prijs voor Schrijvers van Nu 2001. 

Het kwartet beschikt indien nodig over een eigen keyboard en geluidsinstallatie.

Informeer naar onze nieuwe cd: ‘The Bob Rigter Quartet – LOVE YOU MADLY’, een cd ‘in an intimate, after-hours mood’, die met name later op de avond voor de juiste sfeer zorgt. Verdere informatie elders op deze site.

Voor boekingen of nadere informatie, gaarne contact opnemen met Bob Rigter, Westeinde 1, 2201 HA NOORDWIJK.
Tel. : 071  3614082. E-mail: info@bobrigter.com .

                                                                                                                                                              home